Ultrahang Stúdió

Ablak a Pocakra

 Vizsgálatok

A listában a vizsgálat nevére kattintva bővebb információhoz juthat. Az itt feltüntetett vizsgálatok mellett , amennyiben az ultrahang alkalmas rá, más szervek és testrészek vizsgálatát is vállaljuk. Ezekről telefonon érdeklődhet.

A feltüntetett árak és időtartamok tájékoztató jellegűek; azok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek.

Árlistánk érvényes: 2015. január 1-től.


 Alsó végtagi vénás keringés vizsgálata Vissza a tetejére

Időtartam (körülbelül): 10-15 perc Ár: 7 000 Ft.-

A vizsgálatot leggyakrabban mélyvénás trombózis gyanúja esetén, annak diagnosztizálására vagy kizárására végezzük.

A vizsgálat a vénás rendszert ábrázolja, a végtagok artériás keringésének vizsgálatában csak bizonyos, limitált kérdések megválaszolására alkalmas. Az alsó végtagi érszűkület diagnosztikájához szükséges kiáramlási pálya és a kollaterális keringés megítélésére, “szűrésként” az ultrahangos vizsgálat nem alkalmas.

A fenti ár és időtartam az egyik oldali végtag vizsgálatára vonatkozik. Mindkét oldali végtag vizsgálata kb. 15-20 percig tart, és ára 12 000 Ft.-


 Csecsemő csípő ultrahang Vissza a tetejére

Időtartam (körülbelül): 10-15 perc Ár: 7 000 Ft.-

Az ortopéd szakorvosi vizsgálat után a csípőficam kiszűrésére alkalmazzuk a vizsgálatot.

Nem helyettesíti a gyermek ortopéd szakorvosi vizsgálatát.


 Csecsemő hasi és koponya szűrővizsgálat Vissza a tetejére

Időtartam (körülbelül): 10-15 perc Ár: 7 000 Ft.-

Hasi szűrés: A hasi szervek leggyakoribb fejlődési rendellenességeinek vizsgálatára, hasüregi vérzések, eltérések, folyadékgyülemek kimutatására alkalmas.

Koponya szűrés: A kutacson keresztül limitált módon ábrázolhatóak az agykamrák, és a középvonali struktúrák.

Kóros esetben, klinikai panaszok esetén nem helyettesíti a szakorvosi vizsgálatokat.


 Emlő ultrahang vizsgálat Vissza a tetejére

Időtartam (körülbelül): 15 perc Ár: 7 000 Ft.-

Az emlőkben lévő kóros folyamatok, jó- és rosszindulatú elváltozások, gyulladások, tapintható csomók vizsgálatára önállóan 30 éves korig, utána a mammográfiás röntgenvizsgálat kiegészítéseként alkalmazzuk.

Nem alkalmas az emlők ultrahang vizsgálata 40 éves kor felett a mellrák szűrővizsgálatára, nem helyettesíti a mammográfiát.


 Hasi erek vizsgálata Vissza a tetejére

Időtartam (körülbelül): 20 perc Ár: 12 000 Ft.-

A hasi aortát (aorta abdominalis), a veseartériákat (vese eredetű magas vérnyomás betegség gyanúja esetén), a hasi szerveket és a beleket ellátó artériákat (truncus coeliacus, arteria mesenterica superior) hasi erek szűkületének gyanújakor, igény esetén a portalis keringést (a máj vérkeringését), az arteria iliaca-k (csípőartériák) ábrázolható szakaszát tudjuk vizsgálni.

A vizsgálat típusát speciális igény szerint választjuk meg, a kezelőorvos klinikai kérésének megfelelően.


 Hasi ultrahang vizsgálat Vissza a tetejére

Időtartam (körülbelül): 20 perc Ár: 7 000 Ft.-

Az eperendszert, májat, lépet, veséket, hasnyálmirigyet, a hasi nyirokcsomókat, a húgyhólyagot, férfiaknál a prosztatát, nőknél a méhet és a petefészket vizsgáljuk a hasfalon keresztül.

A vizsgálat feltétele az üres gyomor; 6 óra teljes éhezés szükséges a vizsgálat előtt. Lehetőleg a húgyhólyag is telt legyen, ne közvetlenül a vizsgálat előtt ürítse ki. Egy korty kávé, tea, üdítő is lehetetlenné teszi az epehólyag ábrázolását. Ha szükséges, akkor tiszta, buborékmentes vizet lehet inni előzőleg.

Nem alkalmas a vizsgálat a gyomor-, nyombélfekély diagnosztizálására. A gyomor-bélrendszer vizsgálataiban nem helyettesíti az endoszkópiát (tükrözést), a radiológiai vizsgálatokat. Nem alkalmas a vizsgálat a prosztata szűrővizsgálatára sem, csak a szerv nagyságának becslésére ad módot.


 Nyaki érvizsgálat Vissza a tetejére

Időtartam (körülbelül): 10-15 perc Ár: 7 000 Ft.-

A carotis rendszer nyaki szakaszát, valamint a kétoldali a. vertebralis-okat vizsgáljuk. Az agy vérkeringéséért felelős erek falának állapotát, az erek szűkületét lehet a módszerrel kimutatni. A vizsgálat nem helyettesíti az angiológiai vizsgálatot.

Indokolt elvégezni a vizsgálatot magas vérnyomás betegség, dohányzás, érszűkület esetén, valamint szívműtét előtt.


 Nyaki lágyrészek vizsgálata Vissza a tetejére

Időtartam (körülbelül): 10-15 perc Ár: 7 000 Ft.-

A pajzsmirigyet, a mellékpajzsmirigyeket, a nyálmirigyeket, és a nyaki nyirokcsomókat vizsgáljuk, a beküldő orvos kérésének, illetve a páciens klinikai panaszainak megfelelően.


 Térdízület ultrahangos vizsgálata Vissza a tetejére

Időtartam (körülbelül): 10-15 perc Ár: 7 000 Ft.-

A vizsgálattal a meniscus sérülések 2/3 része, az ízületi szalagsérülések, a kóros folyadékgyülemek, Baker-cysták ábrázolhatóak leggyakrabban.

A csontos és porcfelszínek vizsgálatára az ultrahang fizikai tulajdonságai miatt nem alkalmas. Az eljárás nem helyettesíti az ortopédiai, reumatológiai szakorvosi vizsgálatot, illetve a szükséges röntgen-, CT-, vagy MRI-vizsgálatot sem.

A fenti ár és időtartam a vizsgálat egyik oldali elvégzésére vonatkozik. Amennyiben a vizsgálatot mindkét oldalon igényli, úgy az ár 12 000 Ft.-, az időtartam pedig kb. 20-30 perc.


 Vállízület ultrahangos vizsgálata Vissza a tetejére

Időtartam (körülbelül): 10-15 perc Ár: 7 000 Ft.-

Vállízületi sérülések esetén a biceps ín, a rotator köpeny, a környező izmok, inak, az ízület körüli bursa-k ábrázolhatók. Heveny vagy krónikus ízületi gyulladások esetén a kóros ízületi folyadékok, a lágyrészekben kialakult meszesedések láthatók.

A fenti ár és időtartam a vizsgálat egyik oldali elvégzésére vonatkozik. Amennyiben a vizsgálatot mindkét oldalon igényli, úgy az ár 12 000 Ft.-, az időtartam pedig kb. 20-30 perc.


 Végtagi lágyrészek vizsgálata Vissza a tetejére

Időtartam (körülbelül): 10-15 perc Ár: 7 000 Ft.-

A vizsgálatot klinikai panasz esetén végezzük: sérülés, izom- vagy ínszakadás, bevérzés gyanúja, illetve tapintható csomó jelenléte esetén.

Az eljárás nem alkalmas a csontok (törések, elváltozások) diagnosztikájára.

Mivel az ultrahangos vizsgálatot az érintett testrészen végezzük, ezért az időtartam az elváltozás bonyolultságától függően változhat. Az ár egy testrész vizsgálatára vonatkozik.

Információk

  • Címünk: 1184 Budapest, Lakatos út 26.
  • Telefonszámaink (időpont kérés): 06-20-424-320106-1-291-3645 Időponttal kapcsolatban információt kizárólag telefonon tudunk adni!
2019. január 19.
(szombat)
névnapja
Lapunkat eddig 161364 alkalommal tekintették meg. Köszönjük!
© NemRont Bt., 2013. – Minden jog fenntartva. Felhasználási feltételek
Kezdőlap » Vizsgálatok
SpamPoison - harc a levélszemét ellen   Script Me UK Anti Spam !   Kill Spam - Office of Strategic Influence   Spam Catcher - harc a levélszemét ellen   Anti Spam - harc a levélszemét ellen