Vizsgálataink

Az itt feltüntetett vizsgálatok mellett, amennyiben az ultrahang alkalmas rá, más szervek és testrészek vizsgálatát is vállaljuk. Ezekről telefonon érdeklődhet.

Árlistánkat 2021. 07. 07-én frissítettük.


Nyaki érvizsgálat

Nyaki érvizsgálat

10-15 perc13 000 Ft.-

A carotis rendszer nyaki szakaszát, valamint a kétoldali a. vertebralisokat vizsgáljuk. Az agy vérkeringéséért felelős erek falának állapotát, az erek szűkületét lehet a módszerrel kimutatni.
Indolkolt elvégezni a vizsgálatot magas vérnyomás betegség, dohányzás, érszűkület esetén, valamint szívműtét előtt.

Nyaki lágyrészek vizsgálata

Nyaki lágyrészek vizsgálata

10-15 perc13 000 Ft.-

A pajzsmirigyet, a mellékpajzsmirigyeket, a nyálmirigyeket és a nyaki nyirokcsomókat vizsgáljuk, a beküldő orvos kérésének, illetve a páciens klinikai panaszainak megfelelően.


Emlő ultrahang vizsgálat

Emlő ultrahang vizsgálat

15 perc13 000 Ft.-

Az emlőkben lévő kóros folyamatok, jó- és rosszindulatú elváltozások, gyulladások, tapintható csomók vizsgálatára önállóan 30 éves korig, utána a mammográfiás röntgenvizsgálat kiegészítéseként alkalmazzuk.

Nem alkalmas az emlők ultrahang vizsgálata 40 éves kor felett a mellrák szűrővizsgálatára, nem helyettesíti a mammográfiát.


Alsó végtagi vénás keringés vizsgálata

Alsó végtagi vénás keringés vizsgálata

10-15 perc13 000 Ft.-

A vizsgálatot leggyakrabban mélyvénás trombózis gyanúja esetén, annak diagnosztizálására vagy kizárására végezzük.

A vizsgálat a vénás rendszert ábrázolja, a végtagok artériás keringésének vizsgálatában csak bizonyos, limitált kérdések megválaszolására alkalmas. Az alsó végtagi érszűkület diagnosztikájához szükséges kiáramlási pálya és a kollaterális keringés megítélésére, "szűrésként" az ultrahang vizsgálat nem alkalmas.

A fenti ár és időtartam az egyik oldali végtag vizsgálatára vonatkozik. Mindkét oldali végtag vizsgálata kb. 15-20 percig tart, és ára 15 000 Ft.-


Hasi ultrahang vizsgálat

Hasi ultrahang vizsgálat

20 perc13 000 Ft.-

Az eperendszert, májat, lépet, veséket, hasnyálmirigyet, a hasi nyirokcsomókat, a húgyhólyagot, férfiaknál a prosztatát, nőknél a méhet és a petefészket vizsgáljuk a hasfalon keresztül.

A vizsgálat feltétele az üres gyomor; 6 óra teljes éhezés szükséges a vizsgálat előtt. Lehetőleg a húgyhólyag is telt legyen, ne közvetlenül a vizsgálat előtt ürítse ki. Egy korty kávé, tea, üdítő is lehetetlenné teszi az epehólyag ábrázolását. Ha szükséges, akkor tiszta, buborékmentes vizet lehet inni előzőleg.

Nem alkalmas a vizsgálat a gyomor-, nyombélfekély diagnosztizálására. A gyomor-bélrendszer vizsgálataiban nem helyettesíti az endoszkópiát (tükrözést), a radiológiai vizsgálatokat. Nem alkalmas a vizsgálat a prosztata szűrővizsgálatára sem, csak a szerv nagyságának becslésére ad módot.


Hasi erek vizsgálata

Hasi erek vizsgálata

20 perc15 000 Ft.-

A hasi aortát (aorta abdominalis), a veseartériákat (vese eredetű magas vérnyomás betegség gyanúja esetén), a hasi szerveket és a beleket ellátó artériákat (truncus coeliacus, arteria mesenterica superior) hasi erek szűkületének gyanújakor, igény esetén a portalis keringést (a máj vérkeringését), az arteria iliaca-k (csípőartériák) ábrázolható szakaszát tudjuk vizsgálni.

A vizsgálat típusát speciális igény szerint választjuk meg, a kezelőorvos klinikai kérésének megfelelően.


Térdízület ultrahang vizsgálata

Térdízület ultrahang vizsgálata

10-15 perc13 000 Ft.-

A vizsgálattal a meniscus sérülések 2/3 része, az ízületi szalagsérülések, a kóros folyadékgyülemek, Baker-cysták ábrázolhatóak leggyakrabban.

A csontos és porcfelszínek vizsgálatára az ultrahang fizikai tulajdonságai miatt nem alkalmas. Az eljárás nem helyettesíti az ortopédiai, reumatológiai szakorvosi vizsgálatot, illetve a szükséges Röntgen, CT vagy MRI vizsgálatot sem.

A fenti ár és időtartam az egyik oldali térdízület vizsgálatára vonatkozik. Mindkét oldali térdízület vizsgálata kb. 15-20 percig tart, és ára 15 000 Ft.-


Vállízület ultrahang vizsgálata

Vállízület ultrahang vizsgálata

10-15 perc13 000 Ft.-

Vállízületi sérülések esetén a biceps ín, a rotator köpeny, a környező izmok, inak, az ízület körüli bursák ábrázolhatók. Heveny vagy krónikus ízületi gyulladások esetén a kóros ízületi folyadékok, a lágyrészekben kialakult meszesedések láthatók.

A fenti ár és időtartam az egyik oldali vállízület vizsgálatára vonatkozik. Mindkét oldali vállízület vizsgálata kb. 15-20 percig tart, és ára 15 000 Ft.-


Kiszállásos vizsgálatok

A stúdióban történő vizsgálatok mellett lehetőséget nyújtunk helyszíni vizsgálatok megrendelésére is. Amennyiben Ön vállalkozása telephelyén biztosítani tudja a megfelelő helyszínt (orvosi rendelő, vagy megfelelő, zárható vizsgálóhelység), és kedvező áron kívánja dolgozói ultrahang szűrővizsgálatát elvégeztetni, munkatársaink készséggel állnak az ön rendelkezésére.

Fontos információ, hogy kiszállásos szűrést legalább 5 fő esetén végzünk. Ennél kevesebb embert Stúdiónkban tudunk fogadni.

A kiszállásos vizsgálatok során a következő vizsgálatok megrendelésére van lehetőség: hasi ultrahang, nyaki lágyrészek vizsgálata, és nyaki erek vizsgálata. Az itt nem szereplő vizsgálatokat kizárólag a Stúdióban végezzük el.

A vizsgálatokat egy Medison Sonoacer 3 típusú hordozható ultrahang készülékkel végezzük. Az elvégzett vizsgálatokról természetesen kiszállás esetén is szakorvosi leletet kapnak kézhez, illetve az esetlegesen felderített eltérések további vizsgálatában és kezelésében is szaktanácsadást nyújtanak a vizsgálatot végző orvosaink.

A vizsgálatok időpontját előzetes telefonos egyeztetést követően, rugalmasan, vállalkozása munkarendjének megfelelően alakítjuk ki. Minden esetben egyéni szerződéses árajánlatot adunk, az árak az elvégzendő vizsgálatok számától, típusától és a telephely Stúdiónktól mért távolságától függnek. Vidéki cím esetén, a távolságtól függően utazási- és benzinköltséget is felszámítunk.